Onze andere sites
Lezentv

Eric Schneider: Een tropische herinnering

In de debuutroman van acteur Eric Schneider (79) vieren de hoofdpersonen iedere vijf jaar de verwoesting van Hiroshima en Nagasaki door het geweld atoombommen. Ze overleefden de Japanse interneringskampen tijdens WO II en delen een gruwelijk geheim. (22 minuten)

koop
Volg

twitter
Facebook


Bio
Eric Schneider (Batavia, 1934) is acteur, regisseur, toneelschrijver en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren in Nederlands-Indië en kwam in 1946 met zijn ouders en broers naar Nederland. Zijn oudere broer Carel zou later gaan schrijven onder het pseudoniem F. Springer.

Schneider speelde onder andere in de succesvolle tv-serie Stellenbosch en in de theaterbewerking van Sándor Márais Gloed, en hij vertolkte de rol van Prins Bernhard in Bernhard, schavuit van Oranje en in Beatrix, Oranje onder vuur. Hij speelde in totaal 165 rollen en wordt door critici de éminence grise van het Nederlandse toneel genoemd. In 2013 staat hij samen met zijn zoon Beau (bekend van Goede tijden, slechte tijden) in het theater. In 2014 gaat het toneelstuk Moesson in première, dat gebaseerd is op het verhaal van Een tropische herinnering.