Onze andere sites
Lezentv

Frank Albers: Caravantis

Vonnis over de hannesende mens

Wat is griezeliger: een land waarin dromen serieus genomen worden of een cultuur die zich niets anders meer kan voorstellen dan dat wat is? Dat is de vraag die aan de orde is in de utopieënroman van de Vlaming Frank Albers. (33 minuten)

koop
Volg

twitter
Facebook


Bio
Frank Albers (1960) studeerde filosofie in Gent en literatuurwetenschappen in Oxford. In 1996 promoveerde hij aan Harvard over het utopische denken van Jean-Jacques Rousseau en Ralph Waldo Emerson. Van 1998 tot 2000 was hij samen met Bernard Dewulf hoofdredacteur van het Nieuw Wereldtijdschrift. Van 2001 tot 2005 leidde hij de Standaard der Letteren. In 1982 verscheen de roman Angst van een sneeuwman (Yangprijs 1983).

In de zomer van 2006 reisde Albers in het spoor van Jack Kerouacs roman On the Road (1957) door de VS. Daarover publiceerde hij in september 2007 bij De Bezige Bij het boek Beatland. In het spoor van Jack Kerouac’s On the Road.

Albers is ook actief als literair vertaler; hij vertaalde o.a._ Titus Andronicus_, Hamlet, King Lear en Romeo & Julia van William Shakespeare. Tevens doceert hij aan de Universiteit Antwerpen.