Onze andere sites
Lezentv

Jannah Loontjens: Hoe laat eigenlijk

‘Al vertel je de waarheid’

Eenzaamheid, miscommunicatie en de manier waarop taal daarin tussen mensen een centrale rol speelt: zo beschrijft schrijfster, dichteres en wetenschapper Jannah Loontjens zelf de grote lijn in haar werk. In haar nieuwe psychologische roman reist een stel naar Senegal en tast de grenzen van de menselijke vrijheid af. (29 minuten)

Twitter: lezentv

Bio
Jannah Loontjens is in Denemarken geboren, groeide op in Zweden en Nederland. Ze studeerde Filosofie van Kunst en Cultuur in Amsterdam. In het kader van deze studie verbleef ze een jaar in New York, waar ze aan de New School for Social Research studeerde.
Momenteel werkt ze aan haar proefschrift Popular Modernism bij de leerstoelgroep Algemene Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ook doceert ze literatuurtheorie en wetenschapsfilosofie bij Engels aan de UvA.
Ze schrijft artikelen en houdt lezingen vanuit een cultureel analytisch perspectief.
Ze schreef literatuurrecensies voor o.a. De Groene Amsterdammer, het poëzietijdschrift Awater en De Volkskrant.

Haar roman Veel geluk, die zich deels in Zweden afspeelt en deels in Den Haag, is in januari 2007 bij Prometheus verschenen. Haar tweede roman Hoe laat eigenlijk is in januari 2011 verschenen.

Haar dichtbundel Varianten van nu verscheen in 2002 bij Bert Bakker, haar tweede bundel Het ongelooflijke krimpen in 2006 bij Prometheus.
Ze publiceerde gedichten in o.a. de literaire tijdschriften Awater, Het Liegend Konijn, Raster en Parmentier.